Sport

Regen geen spelbreker voor straatvoetbaltoernooi

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Een overvol deelnemersveld van maar liefst honderd kinderen kwam woensdag in actie tijdens de vijfde editie van het 4×4 KNVB straatvoetbaltoernooi. Was het toernooi vorig jaar nog zonovergoten, dit jaar moesten de deelnemers het doen met een regenachtige middag. “Ondanks de regen was het fantastisch. Er waren veel fans en het was niet koud”, blikt buurtsportcoach Luca Spin terug.

Het toernooi werd gehouden op het parkeerterrein bij het dorpshuis van Terwispel. Vanwege het grote aantal deelnemers werden de wedstrijden van vier tegen vier beperkt tot vier minuten per speelronde. “Daar hebben we geen wanklank over gehoord. Het was heel leuk om te zien hoe hard iedereen aan het voetballen was, ook de meisjes.” De KNVB zorgde voor de speelveldboarding voor groep 7/8, voor groep 5/6 was er een opblaasboarding. Daarnaast konden de kinderen zich vermaken met de pannakooi en meten hoe hard ze een bal konden schieten. De middag werd compleet gemaakt met de vrolijke muziek van dj Arne en gezond fruit en water beschikbaar gesteld door Sûn Opsterlân.

Winnaar in de categorie groep 7/8 werd team De Aaron Strijders van de Paedwizer uit Beetsterzwaag. De Langezwaag Gang van de Wjukslach uit Langezwaag werd eerste in categorie groep 5/6.