Sport

Richard Jellema stopt bij Gorredijk

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

De intentie was om langere tijd met elkaar door te gaan, maar Richard Jellema heeft besloten dat het na één seizoen als hoofdtrainer bij Gorredijk voor hem ophoudt. “Er waren voor mij te veel twijfels en dan moet je naar beide kanten eerlijk zijn.”

De mindere sportieve resultaten van de derdeklasser spelen mee in zijn beslissing. “Ik was graag iets verder geweest met de ploeg, zo simpel ligt het. Maar ik ben niet negatief en heb vertrouwen dat we er samen alles aan zullen doen om Gorredijk in de rest van het seizoen zo snel mogelijk op een positie te krijgen dat we niet in de problemen komen.” Met een drukke baan en een gezin met vier kinderen moet Jellema soms schipperen met zijn tijd. “Trainen geven is prachtig, maar het slokt ook veel tijd op. Dat geeft niks, daar kies je voor, maar dan moet je geen twijfels hebben. En die waren er wel. Wie weet zeggen we aan het einde van het seizoen wel dat het toch jammer is dat we niet nog een jaar met elkaar verder gaan. Dat zou ik alleen maar mooi vinden.”

Tonnie Kerstma

De beslissing op dit moment gaf Gorredijk tijd om al vroeg op zoek te gaan naar een opvolger. Die is inmiddels ook gevonden: Tonnie Kerstma, nu nog trainer van Heerenveense Boys. Jellema zelf kiest waarschijnlijk weer voor een jaar rust, zoals hij voor hij bij Gorredijk aan de slag ging ook al deed na drie seizoen bij Drachten.