Ondernemen

Rinsma: ‘blij met steun gemeente’

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra Map Actueel: dossier Corona

Ondernemers zijn blij met de morele steun die ze tijdens de coronacrisis krijgen van de gemeente Opsterland. Gerk Jan Rinsma van Rinsma Modeplein: “Zowel voor als achter de schermen denken de wethouder, de burgemeester en ambtenaren met ons mee. Ik was ook blij met de oproep van Opsterlands Belang vorige week in de Sa! om te komen tot een Corona Investering Fonds. Die hulp is op dit moment meer dan welkom.”

Vorige week verscheen in deze krant een advertentie waarin Rinsma buitengewoon kritisch was op de gemeente Opsterland en de collegepartijen. De plaatsing van deze advertentie was een technische fout van Sa! Media, er had een andere advertentie van Rinsma Modeplein moeten staan. De fout was extra pijnlijk vanwege de inhoud van de advertentie. Rinsma: “Ik was destijds inderdaad helemaal niet te spreken over de daadkracht van Opsterland. Maar sinds de komst van Anko Postma als wethouder is er veel veranderd. Hij is een ondernemer en dat kun je aan alles merken.”

Zo werkt Opsterland nu mee aan de plaatsing van een groot bord langs de A7 om publiek naar Gorredijk te trekken. Rinsma: “Daar profiteren alle ondernemers van. Het is belangrijk dat mensen weer gaan winkelen. Ik begrijp de terughoudendheid van het publiek, zeker omdat er steeds wordt opgeroepen om thuis te blijven. Maar ik weet zeker dat alle ondernemers inmiddels voldoende maatregelen hebben genomen zodat winkelen weer veilig is.”

Na het uitbreken van de coronacrisis sloot Rinsma Modeplein aanvankelijk twee weken de deuren. Er was even tijd nodig om in te spelen op de nieuwe situatie. “We hebben maatregelen genomen en gedragsregels opgesteld. Daarmee voldoen we aan alle veiligheidsmaatregelen. Het publiek ervaart het ook zo. Het is rustiger in de winkels dan ze gewend zijn. Klanten krijgen veel aandacht.” Rinsma steunt de oproep van bestuurders en organisaties om zoveel mogelijk lokaal te kopen. “De retail moet nu alle zeilen bijzetten om te overleven. Daar hebben we het publiek bij nodig. Herontdek wat de lokale winkels allemaal wel niet te bieden hebben. Bovendien, het zijn de lokale ondernemers die het maatschappelijk leven een stuk aantrekkelijker maken door sport- en cultuuractiviteiten te ondersteunen. Het is aan ons samen om deze crisis het hoofd te bieden.”