Cultuur

Rockdiva Anouk komt naar Oerrock

Potlood Renske Woudstra

Voor het eerst in de geschiedenis van Oerrock is het de organisatie gelukt om Anouk naar Ureterp te halen. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens in vervulling. Voorzitter Sietze Boonstra: “We zijn al jaren bezig om Anouk naar Ureterp te halen. Zij is de enige Nederlandse topartiest die nog op ons lijstje ontbrak. Anouk is een klapper, maar Oerrock heeft meer te bieden.”

Tijdens de negentiende editie van het festival op Hemelvaartsdag (10 mei) bestaat de line-up verder uit Chef’Special, DI-RECT, Miss Montreal, Rondé, Lucas Hamming, Wulf, Les Truttes, Paceshifters, Baby Blue, Jelle B en twee bands van de Oerrock Play-Offs. “Een breed en gevarieerd programma met voor iedereen wat wils.”

Op zaterdagavond (12 mei) zijn de podia traditiegetrouw voor de tributebands: Killer Queen, Dire Straits, Bon-Jovi, Mumford & Sons, CCR, Neil Young, Ed Sheeran en Linkin Park. De Engelse topformatie Killer Queen komt voor de derde keer, maar voor het eerste op het grote buitenpodium.

Het programma voor de vrijdagavond, met traditioneel gratis entree, wordt pas later bekend. De opzet van het festival kent geen grote veranderingen, er is capaciteit voor 10.000 festivalgangers per avond.

De online voorverkoop van Oerrock is woensdag gestart. Op zaterdag 24 maart tijdens de finale van de Play-Offs in De Wier volgt een speciale kaartverkoop.