Sa! Turftour

Rust met veel activiteiten bij De Geele Bosch

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Bij het toegangshek staat een verwelkomend tafereeltje: gietertjes, kop-en-schotel en zelfs gebakjes. Het pad naar de receptie voert langs een overdekte loungehoek en een dierenparkje. Binnen heet Ella Ros ons van harte welkom op boerderijcamping De Geele Bosch.

Net over de Tjonger bij Mildam ligt De Geele Bosch midden in de rustgevende Mildamster polder. Gemoedelijk kamperen bij de boer is populair; met name gezinnen met kinderen proeven graag van de rust en de natuur. De familie Ros biedt de kampeerders echter veel meer. Ella: “We organiseren diverse activiteiten zoals kanovaren, een ritje met de huifkar, pannenkoekbuffet en knutselen voor de kinderen.”

Het is een komen en gaan in het winkeltje annex receptie en kantine. Een vader komt een speurtocht halen voor zijn kinderen, een groepje bewoners van een zorgcentrum komt spontaan langs voor een bakje koffie met gebak en de telefoon rinkelt regelmatig. In de winkel is van alles te koop: eigengemaakt boerderij-ijs, cadeautjes en plantjes. Een grote wand met informatiefolders wijst kampeerders de weg in de regio, voor regenachtige dagen is er een goed gevulde spellenkast.

Ella en Bill Ros kochten boerderijcamping De Geele Bosch in 2017 nadat ze een jaar eerder hun melkveebedrijf beëindigden. “Onze zoons wilden geen boer worden. Ze willen wel de boerderijcamping voortzetten. We denken dat we deze ommezwaai binnen drie à vijf jaar gaan maken.” De Geele Bosch runnen ze samen: Ella en Bill, Johan en Alinde en Michel Ros.

Milkshake

Een paar kinderen melden zich bij Ella voor de dagelijkse knutselochtend. “Vandaag gaan we buttons maken en hoefijzer pimpen”, legt ze uit. De knutselochtend wordt gehouden in de stal waar ook een hooispeelschuur en slechtweerverblijf is. Kippen scharrelen tussen de kindervoetjes, een kat geeft koppies. De stal is ook het onderkomen van jongvee en paarden, maar die staan vandaag buiten. “We fokken jongvee op voor een collega-boer. Van hem krijgen we de melk waar ijsmeester Bill zelf ijs van maakt. Elke middag geef ik een workshop milkshake maken.”

De Geele Bosch telt 25 kampeerplekken waarvan drie met privé sanitair. Wie het iets luxer wil, kan de vorig jaar gebouwde vijfpersoonspipowagens huren. Op een apart veldje staan glampingtenten die via FarmCamps verhuurd worden. De overzichtelijke en toch knus ingerichte kampeervelden bieden kinderen een schat aan speelmogelijkheden. Er staan skelters, speeltoestellen en in het dierenparkje kan geknuffeld worden met ezel, geit of schaap. “Elke dag mogen de kinderen ook mee om de andere dieren te voederen.”

Onderduikhol

De Geele Bosch is genoemd naar het aangrenzende bos, waar de varkens Babe en Betsy scharrelen, waar kinderen kunnen spelen of hutten bouwen. In het bos heeft de familie Ros ook een replica laten maken van het onderduikhol dat in de oorlog werd gebruikt door neergehaalde piloten. Bij de rolstoelvriendelijke boerderijcamping zijn mogelijkheden voor vakantie met het eigen paard. De accommodaties worden daarnaast het jaar rond gebruikt voor dagrecreatie, kinderfeestjes, vergaderingen en feesten. degeelebosch.nl

Delen