Nieuws

Scheuren en wandelen maar in Beetsterzwaag

Camera Marije Geertsma Potlood Arend Waninge

Een handzame kaart, verkrijgbaar bij de horeca in Beetsterzwaag, moet het wandelpadennetwerk rond Beetsterzwaag nog beter onder de aandacht brengen bij bezoekers van het dorp.

Een werkgroep stak de laatste jaren veel energie in het uitzetten van routes, die aansluiten bij het wandelknooppuntennetwerk. “De Marrekrite hat ek in gratis kaart útbrocht mei de knooppunten, mar dat is foar hiel Súdeast Fryslân”, stelt Bindert Kloosterman van de werkgroep. “De skaal is dús frij lyts. De Sweach wurdt yn in kader wol útljochte, mar wy fernamen dat der ferlet is fan kaart mei in gruttere skaal.” Die kaart is er nu. De werkgroep presenteerde vorige week een kaart op A3-formaat waarin het wandelnetwerk rond Beetsterzwaag goed is aangegeven, inclusief de afstanden tussen de knooppunten. Maar ook de andere grote paden in de bossen rond Beetsterzwaag staan vermeld. “Elk kin willeurig de bosk yn sûnder te ferdwalen.”

De werkgroep presenteert de nieuwe kaarten als afscheurblok. De achterkant van de kaart is nog maagdelijk wit. De werkgroep zoekt ideeën om deze ruimte verder in te vullen. Dat kan met informatieve tekst over Beetsterzwaag, maar ook met individuele informatie van de punten waar de kaarten worden verspreid. De werkgroep wil in de loop van januari kijken welke ideeën zijn binnengekomen. Werkgroeplid Lex van der Boom presenteerde de eerste kaart vorige week aan Willem Feenstra van It Snackbearske.

Delen