Sport

Schokker redt punt voor Jubbega tegen Gorredijk

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle

De derby tussen Gorredijk en Jubbega eindigde zondag in 1-1. Jacob Russchen kon als trainer van de Gordyksters wel leven met dat resultaat, terwijl Oebele Schokker toch het gevoel had dat er voor de gasten meer in had gezeten.

“Na de 1-0 van Jesmer de Vries hebben we tot aan de pauze zeker wel kansen gehad om er nog eentje, of misschien zelfs twee, te maken”, keek Russchen terug. “Maar in de tweede helft hebben we toch voornamelijk tegen moeten houden. Als je dan terugkijkt op negentig minuten, moet je tevreden zijn met een punt.”

Russchen moest puzzelen met zijn opstelling, al moet hij dat dit seizoen bijna wekelijks. “Maar Jesmer Schots viel tijdens de warming-up al uit en Fokko Posthumus haakte ook al snel af. Daardoor moest ik schuiven en bovendien konden we niet anders dan twee jongens er in zetten die pas net weer een beetje fit waren. Dat merk je op een gegeven moment toch, op zich is dat ook niet meer dan logisch.”

Jubbega profiteerde daar echter niet volop van, zag ook Oebele Schokker. “Na de pauze hadden we de overwinning zeker kunnen afdwingen.” Schokker zelf zorgde voor de gelijkmaker, op een moment dat Gorredijk even te veel mensen voor de bal had.

Met een voor Oepie kenmerkende actie speelde hij de Gordykster defensie uiteen, om vervolgens zelf af te ronden. “Dat was een ouderwetse ja”, stelde de doelpuntenmaker zelf tevreden vast. “Dat hoop ik de komende periode vaker te kunnen doen. Ik moet gewoon iets meer voor mezelf gaan.”

Jubbega kan zich namelijk weinig puntverlies meer veroorloven in de jacht op de titel, waarin Akkrum en DIO nu het voortouw hebben genomen. “Het is even niet anders, we moeten in de achtervolging. En dat hoeft ook niet per se verkeerd te zijn. Laat Akkrum en DIO maar lekker de druk voelen.”

Voor Gorredijk – waar Arjen Bergsma in de slotfase een tweede gele kaart kreeg – is het dit seizoen simpelweg een kwestie van handhaven in de derde klasse. Met 20 punten uit 16 wedstrijden staat het team van Russchen er heel aardig voor, maar de verschillen op de ranglijst zijn klein. “En bovendien wat onoverzichtelijk, want er zijn teams die een paar duels moeten inhalen. Dat maakt het wel lastig om te zeggen waar je precies staat. Maar we maken ons geen zorgen.”