Sport

Sport Vereent haalt uit

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

Het is dit seizoen een stuk leuker om het shirt van Sport Vereent om de schouders te trekken dan de afgelopen jaren. De Berkopers winnen regelmatig en maakten zondag wel iets heel bijzonders mee: ze stonden een keer aan de goede kant van de score bij een 8-3 eindstand.

“Leuk om dat ook weer eens een keer mee te maken”, zei aanvoerder Johan de Boer met een grote glimlach, na de overwinning op Scheerwolde. Het duel in de vijfde klasse was voor rust een aaneenschakeling van doelpunten en kansen. “We begonnen heel goed en kwamen al snel op 2-0. Scheerwolde kwam daarna op 2-1 via een penalty en vervolgens brak er een korte hectische fase aan.”

Scheerwolde loerde op de 2-2, Sport Vereent zag twee goals afgekeurd worden wegens vermeend buitenspel, maar toen de derde treffer van de thuisclub viel ging het ineens hard. “Alles ging goed en we liepen zomaar uit naar 8-1 bij rust.”

De wedstrijd was daarmee gespeeld en dat zorgde er voor dat Sport Vereent het in de tweede helft een stuk rustiger aan deed. Er werden nog een paar kansen om zeep geholpen, de gasten scoorden nog wel twee keer. Het mocht de pret niet drukken. Zoals het hele seizoen prettiger is dan de afgelopen jaren.

“Het is een stuk leuker. Dit jaar hebben we eigenlijk elke wedstrijd wel kans om een resultaat te halen, waar we vorig jaar echt kansloze wedstrijden gespeeld hebben. Met name in het begin speelden we goed en hebben we eigenlijk minder punten gepakt dan waar we qua spelbeeld recht op hadden.”

De afgelopen weken liep het puntentotaal iets minder snel op. “De laatste weken speelden we wel tegen wat betere tegenstanders, maar hadden we zelf ook een wat mindere fase. Dus ik hoop dat deze overwinning wat dat betreft weer voor een ommekeer zorgt”, besloot Johan.