Sport

Sterk optreden Stef Krul in Gorredijk

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Stef Krul kwam woensdagavond als eerste over de finish tijdens de Ronde van Gorredijk. De wielrenner uit Tjalleberd troefde in de voorlaatste ronde van 1.700 meter medevluchter Remco Schouten af. Wim Stroetinga completeerde het podium op de Hoofdstraat.

Krul en Schouten vormden al vroeg in 80 kilometer lange koers een kopgroepje, ze waren voor het peloton niet meer te achterhalen. “De samenwerking was meteen goed”, stelde Krul tevreden vast. Hij wist ook dat het kon, want het duo kende elkaar nog uit hun gezamenlijke juniorentijd. “Op het laatste schakelde ik een tandje hoger en dat kon nog net. Maar het was zonde geweest als we de hele koers voorop hadden gereden en op het einde toch nog ingehaald waren.”

Stroetinga had graag nog om de hoofdprijs gestreden, maar de oud-Berkoper merkte al snel dat de achtervolgende groep het niet voor elkaar ging krijgen. “En dan sprint je om de derde prijs. Ik ging voor de laatste bocht al aan en dat bleek genoeg voor de derde plek.” Voor Stroetinga paste het criterium perfect in zijn trainingsopbouw richting het EK op de baan in augustus. “Samen met de trainingskilometers die ik ’s ochtends al gemaakt had, was dit een goede dag.”

Als bijschrijver (deelnemer op het laatste moment) kon Schouten, uit het Noord-Hollandse Ammerstol, uiteindelijk prima leven met zijn tweede plaats, die hem toch ook de nodige premies opleverde. “Ik ben een schaatser en ik reed hier omdat mijn trainingsmaat aangaf hier te gaan koersen. Dat leek mij ook wel wat. Ik merkte tijdens de koers al dat Stef sterker was dan ik, maar zo’n criterium rijden is hoe dan ook gaaf.”

Namens de organisatie keek Hans Aling meer dan tevreden terug op de vijfde editie van de Ronde van Gorredijk. Het was droog, er werd hard gereden en ook daar omheen liep alles vrijwel op rolletjes. “Er zijn nog kleine momenten waarop het even stressen is, maar als alles loopt staat het en dan kun je gewoon genieten.”

Wielerronde Gorredijk.

Wielerronde Gorredijk.Bjorn Bakker.

Wielerronde Gorredijk.Bjorn Bakker.

Wielerronde Gorredijk. Wim Stroetinga.

Wielerronde Gorredijk.

Wielerronde Gorredijk. 2e van links Wim Stroetinga in het midden Arjan Stroetinga.

Wielerronde Gorredijk. Wim Stroetinga.