Sport

Succesvol weekend voor acroteams WSBF

Potlood Renske Woudstra

Zeventien acroteams van WSBF uit Surhuisterveen, met leden uit Ureterp en omgeving, behaalden afgelopen weekend een podiumplek tijdens de plaatsingswedstrijden in Sneek en Surhuisterveen. Deelname aan twee van de vier plaatsingswedstrijden is verplicht om een ticket te halen voor het Fries kampioenschap op 2 maart in Ureterp.

Het senioren duo D, Linda Booi en Ilse Dijkstra, hoefden zich vanwege een blessure alleen te presenteren voor de jury, eerder al verzekerden zij met een gouden medaille al van deelname aan het FK. Goud was er voor Marijke Koen en Lieke Wouda (duo D senior); Emma Koen, Mirte Visser en Suzan Roffel (trio E senior); Aisha Roskammer en Alisha Dijkstra (duo E junior); Aniek Braam, Indy van der Meulen en Hilse van der Woude (trio E junior); Maud Boersma en Anouk van der Bij (duo D junior); Daphne Wassenaar, Christina Bruinsma en Siebrina van der Wal (trio D junior; Dieuwke Boomsma, Gemma van der Werff en Fleur Vegter (trio D jeugd); Elsa de Vries en Ninthe Landheer (duo E jeugd); Helena Boonstra en Zanna de Jonge (duo E junior).

Zilver: Fardau Hoekstra, Janke Havinga en Sanne Jonker (trio E jeugd); Anouk van der Bij en Maud Boersma (duo D junior); Esmee Rijpstra en Myrthe Hallema ( duo E junior); Eline van Breden, Kristine van der Woude en Selina Bruinsma (trio E senior). Brons: Laura van Zutphen en Sanne van Til (duo E junior); Marrit Sietzema, Nienke Veenstra en Fiore de Vries (trio D Jeugd); Lenora Louwes, Maureen Oostra en Yara de Jong (trio D senior); Fardau Hoekstra, Janke Havinga en Sanne Jonker (trio E jeugd).