Nieuws

Supermarkt in handen dorpsgenoten

Potlood Arend Waninge

Een aantal inwoners van Wijnjewoude heeft een BV opgericht die de voormalige supermarkt aan de Merkebuorren heeft gekocht. De supermarkt werd in juli 2018 getroffen door een grote brand. Sindsdien onderzoekt een werkgroep de mogelijkheid om opnieuw een supermarkt in het dorp te vestigen.

Volgens Marianne Hulsbergen van de werkgroep is dat ook nog steeds haalbaar. “De cijfers laten dat zien. De nieuwe situatie rond het gebouw geeft nu meer mogelijkheden, nu komt het nog aan op een ondernemer en een supermarktorganisatie.” Sinds de brand was er niet veel meer aan het pand gebeurd. De projectontwikkelaar, die het pand in eigendom had, wilde het wel verkopen. Die kans hebben enkele inwoners gegrepen, zij willen vooralsnog anoniem blijven.

Samen met de werkgroep onderzoeken de nieuwe eigenaren de invulling van het pand, met een totale oppervlakte van circa 700 m2. In de afgelopen weken is er hard gewerkt om het pand leeg te halen, de verbrande materialen af te voeren en het pand schoon te maken. Aan de buitenkant oogt het, na een verf- en schoonmaakbeurt, allemaal alweer een stuk frisser. Bovendien is het tegelwerk schoongemaakt, de laurier gesnoeid en de parkeerplaats opgeruimd.