Sport

Survival Team wint tweede editie WAMPEX

Potlood Renske Woudstra

De tweede editie van de WAMPEX in Bakkeveen is gewonnen door Survival Team uit Nijverdal. Zij legden het 27,5km lange parcours af in slechts 5:04uur. Met één gemiste letter scoren zij een eindresultaat van 5:19uur.

De groep Siete Cojones uit Jistrum werd tweede met een eindtijd van 6:40uur en derde werden de Heeren van het Friesche Woud uit Gorredijk. Zij hadden een eindtijd van 6:56uur.

De deelnemers kwamen uit het hele land, van Damwoude tot Maastricht.  Vanuit de kantine van camping De Ikeleane gingen 520 deelnemers van start in 96 groepen. 37 Groepen kozen bij de Klauwertswei voor de ‘korte’ variant van 21,7km. Naast enkele individuele uitvallers bracht Taxi Moll twee uitgevallen teams naar de finish.

Ondanks enkele uren mist waren de groepen gemiddeld slechts een kwartier langer onderweg dan bij de vorige editie. De Drentsche Bikkelaars uit Bovensmilde zijn met een looptijd van 11:31uur het langst onderweg geweest. De Spanningzoekers uit Groningen vertrokken om 22:48uur als laatste vanaf De Ikeleane en kwamen om 8:56uur ook als laatste binnen.

Op 29 november vindt de derde en laatste editie van 2019 plaats. De inschrijving is nog open: wampex.nl

Foto: Jan Kuipers Fotografie

Delen