Nieuws

Taalplein geopend

Potlood Arend Waninge

Wethouder Wietze Kooistra opende donderdag in de bibliotheek van Gorredijk een Taalplein. Dit viel samen met de start van de landelijke Weel van de Alfabetisering.

Het Taalplein bevindt zich midden in de bibliotheek. Op deze plek is het de bedoeling dat mensen elkaar leren kennen, in gesprek te gaan of samen iets leuks te doen. Verder is er informatie te vinden over het brede aanbod van andere activiteiten en cursussen in de bieb.

Naast het Taalplein beschikt de bibliotheek bijvoorbeeld ook over een Taalcafé en een Digitaalhuis. Het Taalcafé is vooral gericht op het onderling oefenen met het spreken van de Nederlandse taal. In het Digitaalhuis kunnen alle inwoners van Opsterland werken aan het verbeteren van hun geletterdheid. Het gaat hier om het beter leren van de basisvaardigheden: lezen, schrijven en rekenen. Daarnaast wordt er gewerkt aan het verbeteren van de digitale vaardigheden.

Vanuit het taalaanbod heeft de bibliotheek een verbinding met het Friesland College zodat er doorstoom mogelijk is naar verdere opleidingen.