Cultuur

Theo Schlepers is de cultuurcoach

Potlood Arend Waninge

Theo Schlepers is aangesteld als cultuurcoach in de gemeente Opsterland. Hij gaat de basisscholen helpen bij het invullen van het cultuuronderwijs. Opsterland heeft met ingang van dit schooljaar het cultuuronderwijs anders georganiseerd. De scholen zijn nu zelf baas over de invulling van het budget.

Jaarlijks krijgen de scholen 240.000 tot hun beschikking. Niet alleen bepalen de scholen nu zélf welke culturele activiteiten er worden georganiseerd, uit onderzoek is volgens de gemeente Opsterland gebleken dat deze opzet ook efficiënter is. Zonder tussenkomst van andere partijen huren de scholen nu zelf muziekdocenten, theatermakers en andere cultuurmakers in.

In het verleden speelde Ateliers Majeur een centrale rol in het aanbod cultuuronderwijs. Schlepers was jarenlang vanuit deze organisatie bij het cultuuronderwijs betrokken. Hij is per 1 augustus in dienst getreden bij Keunstwurk, de provinciale organisatie voor kunst en cultuur.

Directeur van Keunstwurk Douwe Zeldenrust en wethouder van Cultuur Libbe de Vries ondertekenden de samenwerkingsovereenkomst dinsdag in het bijzijn van Theo Schlepers.