Sport

THOR krijgt smaak te pakken

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle

Na een pittige start, met twaalf tegentreffers in de eerste twee competitieduels, heeft THOR de smaak van het winnen te pakken. Zondag werd op eigen veld met 3-1 gewonnen van Nieuweschoot. “Dit zijn de wedstrijden waarvan we het moeten hebben.”

Dennis van den Driessche nam afgelopen zomer het stokje over van Rick Zwart, die van trainer/coach weer speler van het eerste team van de Liphústers werd. Hij was zondagmiddag een tevreden oefenmeester. “Drie punten op zak hebben is altijd lekker. Van deze wedstrijden, tegen directe concurrenten, moeten we het hebben.”

In de eerste twee wedstrijden kreeg THOR flink klop, van Akkrum (5-2) en Mildam (7-0). Ingecalculeerde nederlagen volgens de trainer. “Al wil je natuurlijk niet zoveel treffers om de oren krijgen. Maar die clubs willen meedoen voor de eerste vier of vijf plekken op de ranglijst, is mijn verwachting. Wij staan aan de andere kant van de competitie.”

Vorig seizoen stevende THOR na twee jaar in de derde klasse af op degradatie, maar nadat de competitie werd stilgelegd vanwege corona kreeg de ploeg een herkansing. “De groep wil het dit jaar alsnog zien te redden. Dat zullen we als team moeten doen, want we hebben geen uitblinkers. En soms zullen we wat geluk nodig hebben.”

Tegen Nieuweschoot kwam THOR op een 0-1 achterstand, maar Thomas Abma maakte in de tweede helft gelijk, om even later met rood het veld te verlaten. Desondanks trok de thuisclub de winst naar zich toe dankzij twee treffers van Yob Bos.

Van den Driessche had ook nog een compliment in huis voor doelman Sander Mulder, normaal gesproken de sluitpost van de A-junioren. “We misten een stuk of acht spelers, waaronder de eerste doelman. Sander deed leuke dingen en het leek alsof hij er al jaren stond. Dat is wat ik al zei; soms heb je wat geluk nodig. We gaan ongetwijfeld nog eens een uitglijder maken dit seizoen, maar zolang we op andere momenten onze punten maar pakken, kunnen we een eind komen.”

De volgende Wedstrijd van de Week is ODV-Harkema Opeinde, in zaterdag 4B.