Sport

THOR neemt revanche in Gorredijk

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

De voetballers van THOR namen zaterdag overtuigend revanche voor de 1-5 nederlaag in de eerdere derby tegen Gorredijk. Dit keer wonnen de Liphústers met dezelfde cijfers op sportpark Kortezwaag. Behalve de teruggewonnen eer waren de drie punten ook meer dan welkom.

Rick Zwart was zeer content met de overwinning die zijn team boekte, de tweede op rij in 2020. “Ik vond ons heer en meester in de eerste helft.” Na een half uur spelen maakte Yob Bos de 0-1, met zijn honderdste competitietreffer. “Een prachtige kopbal uit een mooie vrije trap van Jehannes Couperus.”

Gorredijk-speler Mart van der Tuin vond het tot de 0-1 een gelijkopgaand duel, maar moest erkennen dat de bezoekers na de treffer de betere waren. “THOR had vanaf dat moment tot aan de rust echt een overwicht.” Direct na de thee zorgde Remco de Jong voor de 0-2, maar Tristan Bijlsma bracht heel snel de spanning weer terug. “Toen hadden we ook een periode van twintig minuten de overhand”, vond Mart. Ook Zwart zag dat. “Gorredijk was een stuk beter, na de 1-2 kon ook zomaar de 2-2 vallen.”

Een opvallende bijna-gelijkmaker was een trap van Gorredijk-doelman Gerrit Veenstra, die boven op de lat van collega Jesse Bilstra eindigde. Rick: “Daarna pakte THOR toch de regie weer, waren we veel sterker in de duels en belonen we onszelf uiteindelijk ook.” Yme de Kroon maakte de 1-3, vlak daarna kreeg Milan van der Zee, invaller bij Gorredijk, kort achter elkaar twee keer geel en moest de thuisclub met tien man verder. Dat was teveel van het goede.

“Toen was het wel gespeeld en liep THOR nog uit naar 1-5”, aldus Mart. Rick: “Onze tactiek pakte net als tegen Friesland perfect uit.” Met de winst klimt THOR in twee weken tijd van de laatste naar de tiende plaats, met 15 punten op zak. Voor Gorredijk (10 punten) rest de rode lantaarn, waarbij de overige teams nog een wedstrijd tegoed hebben na de afgelasting door de storm Ciara.