Sport

THOR: van 0-2 op 3-2 winst

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge Map Amateurvoetbal

Na twee nederlagen op rij, waaronder een 7-0 afstraffing door Renado, was THOR wel toe aan een succesje. En dat kwam er, ook al was het op de valreep. Waar coach Rick Zwart in blessuretijd al blij was met een punt, werden het er tegen Trynwâlden zelfs drie: 3-2.

“Dit hadden we echt even nodig als team”, vertelde een opgeluchte Rick Zwart na de eerste competitiezege van zijn elftal. “Drie keer op rij verliezen was helemaal vervelend geweest, maar vandaag stond er weer een team. En dan zie je wat we kunnen.”

Al ging het zeker nog niet vanzelf bij de Liphústers, twintig minuten voor tijd was het nog 0-2 voor de bezoekers. “De eerste dertig minuten gingen gelijk op, maar daarna zag je Trynwâlden beter worden en kansen creëren. Gelukkig hield keeper Jesse Bilstra er toen nog een aantal ballen uit.”

Meer dan twee tegentreffers had ook zeker gekund, erkende Zwart. “En dan schiet Yob Bos er ineens eentje in en zie je dat het geloof terugkeert.” De trainer liet zijn formatie risico nemen, met achterin één-op-één. “In de negentigste minuut kregen we een penalty en die schoot Yob netjes binnen.”

Daarmee kneep Zwart eigenlijk zijn handen al dicht. “We kozen weer voor een extra verdediger achterin en ik dacht ‘prima zo’. Maar ineens was daar Yme de Kroon die er nog eentje in schoot en 3-2 maakte. Ik was al blij, toen was ik helemaal tevreden. Want hier kunnen we als ploeg verder mee.”

THOR moet uit de wedstrijd nog een andere les halen, vind Zwart. “Een team moet een collectief zijn. Tegen Renado lieten we elkaar echt in de steek, op een manier zoals ik mijn elftal niet ken. Maar we hebben een goede, positieve week gehad en dat heeft resultaat opgeleverd.”