Sport

THOR wint gemakkelijk van Gorredijk

Camera Sietse de Boer Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

De weersomstandigheden waren niet briljant, maar desondanks zagen zo’n 350 toeschouwers THOR een heel makkelijke overwinning boeken op rivaal Gorredijk. Het werd in Lippenhuizen 3-0, de bezoekers konden in 90 minuten voetbal niet één keer serieus gevaar stichten.

“Er was helemaal niks op af te dingen en eigenlijk had de uitslag nog wel dikker kunnen zijn dan 3-0.” Was getekend: Richard Jellema, de trainer van Gorredijk. Hij hoopte dat zijn elftal de goede lijn van na de winterstop – met 4 punten uit 2 duels – kon doortrekken in de altijd belangrijke wedstrijd bij de buren, maar daar was geen enkele sprake van. “In de koppies zat het toen goed, maar dat konden we dit keer niet brengen.”

Rick Zwart was als coach van THOR uiteraard zeer in zijn nopjes met de driepunter. “Gorredijk heeft geen enkele kans gehad. Dat hebben wij keurig gedaan.” Via goals van Danny de Jong en Sonson Lyklama nam THOR een 2-0 voorsprong en na de rode kaart voor Gordykster Hille van Goinga (tweemaal geel) scoorde ook Jorrit Jan Mulder nog. “Een van de besten op het veld”, complimenteerde Zwart de derde doelpuntenmaker.

Toch hield hij ook een wrang gevoel over aan het duel, door het uitvallen van Marco Rozenberg (‘ik vrees zijn kruisbanden’) en Geert Wim de Kleine. De laatste liep een klaplong op na een botsing met de keeper van Gorredijk en moest direct naar het ziekenhuis. “Na een gewoon, fair duel overigens”, benadrukte Zwart. “Het was alleen heel ongelukkig.”

Met de winst kreeg THOR weer enige lucht met het oog op de spannende strijd onderin. Voor Gorredijk zal dat gevecht nog wel even duren. Jellema: “Havelte en Steenwijker Boys vallen er wel onderuit, maar dan is er nog één plek over die je wilt ontlopen. Daar komen nog veel teams voor in aanmerking. Wij moeten zo snel mogelijk zorgen dat wij daar niet meer bij zijn.”