Cultuur

Tickets Oerrock vliegen weg

Potlood Arend Waninge

Binnen een uur waren woensdag de 11.000 online tickets van Oerrock 2019 verkocht. De verkoop begon woensdagochtend om 8.00 uur, direct nadat de line-up bekend werd.

“Twa minuten letter stienen der al tûzen minsken yn de wacht,” vertelt Evert Wilstra van de organisatie. “Dat is wol wer in spesjaal momint.”

Vorig jaar sloot de online verkoop na twee uur omdat alle kaarten weg waren. Nu was het al binnen een uur uitverkocht. “It wurdt hieltyd gekker.”

Alleen het programma op Hemelvaart is helemaal uitverkocht. Er zijn via oerrock.nl nog wel kaarten te koop voor het programma op zaterdag 1 juni met diverse tribute bands. De online verkochte tickets zijn wel voor zowel de donderdag als de zaterdag, maar volgens Wilstra is de ervaring dat niet iedereen op zaterdag ook van de partij is. “Dêrom ferkeapje wy foar de saterdei los ek noch in pear tûzen kaarten.”

Zoals ook in voorgaande jaren zijn er nog een beperkt aantal tickets verkrijgbaar voor de donderdag en de zaterdag tijdens de Oerrock Play-Offsfinale op 23 maart in De Wier. De verkoop start dan om 12.00 uur. Iedereen kan dan maximaal vier kaarten per persoon kopen voor een speciale prijs van 25 euro per stuk.

Eind maart volgt dan ook de line-up van het programma van de gratis toegankelijke vrijdagavond. In het verleden had de organisatie een reden met het programma van de vrijdag langer te wachten. Ze wilde eerst weten hoe de kaartverkoop liep, dat bepaalde het budget voor de vrijdagavond. “Mar dat is no net echt mear nedich. Wy kinne de no op foarhân wol sawat fan út gean dat it útferkocht rekket.” De organisatie heeft voor de vrijdag al een grote naam vastgelegd, maar wil niet zeggen wie het is.

Oerrock 2019 vindt plaats op 30 en 31 mei en op 1 juni. Op Hemelvaartsdag staan onder andere Guus Meeuwis, Golden Earring, Waylon, Van Velzen en Kraantje Pappie op het programma.