Nieuws

Toch geen maairobots

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

De gemeente Opsterland ziet het niet zitten om te investeren in maairobots voor het maaien van sportvelden. Dat schrijft het college van B en W aan de gemeenteraad als antwoord op schriftelijke vragen van de fractie van Opsterlands Belang.

Al eerder was duidelijk dat Opsterland op zich wel positief staat tegenover de proef die een aantal jaren geleden met de maairobot in Wijnjewoude is gehouden. Opsterland ziet echter uitbreiding van de robots niet zitten omdat de maaiwerkzaamheden aan de sportvelden nu voor een belangrijk deel door medewerkers van Caparis worden uitgevoerd. Opsterlands Belang kwam met de vragen nadat in de zomermaanden bekend werd dat Opsterland een deel van het onderhoud van de sportvelden opnieuw moet aanbesteden vanwege onduidelijkheden in de procedure. Waarom opnieuw aanbesteden als het ook met maairobots kan, zo was de gedachte van Opsterlands Belang.

Het college schrijft de raad nu dat de aanbesteding helemaal niet over het maaien van de sportvelden gaat, maar over het bezanden, het beluchten, het rollen, het bemesten en het herstel van de doelgebieden. Bij de hovenierswerkzaamheden worden de Caparismedewerkers niet ingezet.