Sport

Trainerswissel bij Lintjo

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Vlak voor de start van de competitie is er bij korfbalvereniging Lintjo nog sprake van een wisseling van de wacht. Lammert van der Veen gaf recent aan af te willen zien van zijn functie als trainer-coach van de selectie. Een verrassing voor het bestuur, maar er is snel een vervanger gevonden. Anne Lootsma uit Zevenhuizen (Allardsoog) wordt de nieuwe technisch verantwoordelijke man op sportpark Lunia.

In eerste instantie is de afspraak om elkaar tot het zaalseizoen te leren kennen en dan een beslissing te nemen voor de rest van het seizoen. Zowel Lintjo als Lootsma hebben de intentie om langdurig met elkaar te gaan samenwerken. Lootsma is een ervaren trainer en heeft zelf op niveau gekorfbald gespeeld bij Marfûgels (Grou). De laatste club die Lootsma trainde was Sparta Zevenhuizen. Eerder was hij ook actief bij Koru en DTL.

Na de eerste trainingen, die kort worden onderbroken door een al geplande vakantie van Lootsma, was de eerste indruk van de Lintjo selectie erg positief. “Verfrissend, oog voor basistechniek en flink aan de bak”, zo klonken de reacties.

Delen