Cultuur

Trakai meets Boornbergum

Camera Simon Huitema Potlood Renske Woudstra

Trakai fanfare Orchestra gaf vrijdag een concert met Looft den Heer in Boornbergum. Het was voor de derde keer dat de fanfareorkesten samen optraden. Het concert werd gehouden aan de vooravond van het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap (ONFK) in Drachten op zaterdag 14 april.

Het dubbelconcert was een succes waarbij Looft den Heer onder andere enkele bekende Litouwse popsongs speelde. De Litouwers zongen volop mee. Slotstuk van de avond was een gezamenlijke uitvoering van ‘Tulpen uit Amsterdam’ waarbij het publiek uit volle borst meezong. Trakai haalde tijdens het ONFK 82,17 punten in de derde divisie. Zondagmorgen vertrokken ze terug naar Litouwen.

In 2013 werd voor het eerst contact gelegd met de fanfare uit Litouwen door dirigent Jappie Dijkstra, een jaar later kwam de fanfare naar Boornbergum. Na die eerste ontmoeting werd Looft den Heer in 2014 uitgenodigd in Litouwen waar vijf concerten werden gegeven. In 2015 kwam Trakai wederom naar Boornbergum om zich met een concert voor te bereiden op deelname aan het ONFK.