Sport

Tweede editie KenOnz Zwefilo

Camera Marije Geertsma Potlood Arend Waninge

Gorredijk Het succes van de eerste editie vorig jaar smaakte naar meer, dus komt er op zondag 8 september (12.00-17.00 uur) een tweede editie van de KENONZ Zwefilo.

De combinatie bestaat uit 500 meter zwemmen, daarna 20 km fietsen en tot slot 5 km hardlopen. “Het bijzondere van dit evenement is de verbinding die we leggen tussen allerlei partijen in het dorp”, vertelt Miranda Majoor namens de organisatie. “Verschillende sportclubs, de scholen en de ondernemers waarbij ieder een eigen rol speelt. We willen dat het een laagdrempelig evenement moet zijn, waarbij sportiviteit voorop staat. Er zit geen echt wedstrijdelement in, het gaat erom dat je finisht en terugkijkt op een fantastische ervaring.”

Minimum leeftijd voor deelname is 16 jaar. Deelnemen kost 15 euro. Het is ook mogelijk om in estafettevorm mee te doen waarbij twee of drie sporters ieder een onderdeel voor zijn of haar rekening neemt. Deelnemen met een team kost 20 euro. Inschrijven kan via de www.zwefilogorredijk.nl. De organisatie zoekt ook nog vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich melden via zwefilogorredijk@gmail.com.