IFKS Skûtsjesilen 2019

Tweede winst voor Drie Gebroeders

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Promotie naar de B-klasse is voor De Drie Gebroeders nu zo goed als zeker na de tweede dagoverwinning, vrijdag bij Lemmer. “It moat wol hiel raar rinne wolle wy dat misse”, aldus schipper Harmen Brouwer. “Dat is super de luxe, mar it kin mâl by ús, ha wy fan ‘e wike wol sjoen.”

Het werd aan kop van de wedstrijd in de C-klasse vrijdagochtend opnieuw een strijd tussen het Gordykster skûtsje en De Grutte Pier van Henk Regts. De Drie Gebroeders had een hoge positie bij de start en kwam met de vrije wind in de zeilen sterk weg. Brouwer en zijn mannen rondden de eerste boei dan ook als eerste.

Daarna nam Regts de koppositie over. “Mar hy sylde doe nei de ferkearde tonne. Ik twifele ek al, mar tocht dat Henk it wol goed ha soe. Doe’t hy der achter kaam, kearden wy fuort nei elkoar, mar by de folgjende tonne leine wy oan de binnenkant en koene wy de kop wer pakke.”

Die koppositie gaf De Drie Gebroeders niet meer weg. Brouwer is heel blij met de overwinning, ook al liep het skûtsje niet super. “Wy ha nei de tiid noch goed sjoen at der noch skea wie fan it omslaan fan tongersdei, mar koene neat fine.”

In de rangschikking van de C-klasse staat De Drie Gebroeders nu op de tweede plaats met 8,8 punten (na aftrek van het slechtste resultaat). Koploper Henk Regts heeft 5,6 punten, de nummer drie (Steven Zijsling) staat al op 18 punten.

Zaterdag is de afsluitende race, opnieuw bij Lemmer.