Nieuws

Uitkijktoren ‘Skarrekiker’ in gebruik genomen

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Met de opening van de nieuwe uitkijktoren is de natuurinrichting in de Hemrikkerscharren woensdagochtend afgerond. Bij de opening werd ook de naam van de toren onthuld: Skarrekiker. Hemrikker-scharren geeft ruimte aan natuur, en aan mensen. Vanaf de uitkijktoren kunnen zij genieten van het uitzicht op het beekdal.

Leerlingen van OBS De Bôge en ROC Friese Poort Drachten openden de toren feestelijk, samen met gedeputeerde Douwe Hoogland, Jesler Kiestra van Staatsbosbeheer, Otto van der Galiën van Wetterskip Fryslân en Tineke Jagersma, voorzitter van de gebiedscommissie Koningsdiep. Berend de Boer – oud-leerling van De Bôge en bedenker van de naam – onthulde de naam van de toren: Skarrekiker.

Kinderen van OBS De Bôge maakten in 2017 schetsen voor hun droomuitkijktoren. Op basis daarvan werden drie ontwerpen gemaakt. De kinderen konden daarna stemmen op hun favoriete ontwerp. Met dat ontwerp gingen leerlingen van ROC Friese Poort Drachten aan de slag. Samen met aannemer De Boer bouwden ze de afgelopen weken de toren. Het uitwerken van een goede, mooie en vooral veilige toren nam wat meer tijd in beslag dan vooraf verwacht. Het resultaat mag er zijn: een prachtige speel- en uitkijktoren aan het Hemrikerpaed om van het uitzicht op het beekdal van het Alddjip te genieten.

Delen