Cultuur

Uniek dubbelconcert ‘Mazzeltof!’ in Piterkerk

Potlood Renske Woudstra

Samoosara en het Opsterlands Strijkers Ensemble verzorgen op zondag 11 november (15.00 uur) een uniek dubbelconcert in de Piterkerk. Het wordt een muzikale ontdekkingsreis door de Jiddische en Joodse cultuur onder de titel ‘Mazzeltof!’

‘Mazzeltof!’ (geluk gewenst) is een muzikale ontdekkingsreis door de Jiddische en Joodse cultuur. Dirigent en arrangeur Jan Andries Dijkstra uit Nij Beets schreef voor het concert speciale arrangementen. Samoosara trakteert het publiek op een muzikale lach en een traan. Theatraal en met humor gebracht. 

Samoosara bestaat uit Johan Cnossen (dwarsfluit en zang), Wietze de Jong (accordeon en zang) en Anje de Jong (viool en zang). In deze samenstelling krijgen de authentieke klezmermelodieën een frisse klank. Samoosara wisselt instrumentaal en vocaal af. Verhalen, gedichten en witzen (grappen) zijn onderdeel van hun optreden. De meeste liedteksten zijn in het Fries vertaald. Het trio nodigt ook het publiek uit mee te zingen.

Het Opsterlands Strijkers Ensemble bestaat uit 10 enthousiaste strijkers en bestaat ruim 45 jaar. Het ensemble staat onder leiding van Jan Andries Dijkstra. “We willen laten zien en horen dat je ook op oudere leeftijd veel plezier kunt beleven aan het samen musiceren”, aldus de leden.

Reserveren kan via hupselma@kpnmail.nl. Entee: 8 euro (incl. consumptie). samoosara.nl