Ondernemen

Van Wijnen blijft met 200 man in Gorredijk

Camera Google Maps Potlood Arend Waninge

Van Wijnen Noord-Oost verhuist een kleine honderd medewerkers naar een nu leegstaand kantorencomplex aan de K.R. Poststraat in Heerenveen. De verschillende divisies van bouwbedrijf Van Wijnen Gorredijk blijven met circa tweehonderd medewerkers in Gorredijk.

Het was de laatste tijd wel heel erg druk in de kantoren aan de Badweg in Gorredijk. Dankzij de forse groei van de afgelopen jaren nam het aantal medewerkers bij Van Wijnen fors toe. Er is nu een oplossing voor het ruimteprobleem. De ondersteunende diensten (circa honderd medewerkers) van Van Wijnen Noord-Oost verhuizen naar een kantoor in Heerenveen. Het regiobedrijf Van Wijnen Noord bestiert de activiteiten van diverse Van Wijnenvestigingen boven de lijn Amsterdam-Almere-Zwolle-Coevorden, waaronder de vestiging Van Wijnen Gorredijk. De regio Oost (Arnhem, Deventer en Eibergen) is daar kortgeleden aan toegevoegd.

Van Wijnen Gorredijk blijft gewoon in Gorredijk. Het gaat om het ontwikkel-bouwbedrijf Van Wijnen Gorredijk (107 medewerkers), de materieeldienst (10 medewerkers), Van Wijnen Smart Frames (voorheen timmerfabriek Delcon; 47 medewerkers), de Fijn Wonen factory (28 medewerkers) en de afdeling Smart Spaces (5 medewerkers). De laatste afdeling werkt vanuit de voormalige Koelstralocatie aan de Leitswei en houdt zich bezig met prefab sanitaire voorzieningen. Commercieel directeur Jeroen van Balen ziet ook geen enkele aanleiding om Gorredijk te verlaten. “We hebben hier een prachtige goed bereikbare plek. En Van Wijnen hoort ook bij Gorredijk. We hebben ook in Gorredijk naar alle mogelijke opties gekeken, maar voor de ondersteunende diensten was verhuizen naar een bestaand kantoor in Heerenveen de beste oplossing.”