Sport

Veeartsen strijden op NK Indoor Touwtrekken

Potlood Renske Woudstra

Veeartsen Janna van Velzen uit Gorredijk en Jiska Schellens uit Heerenveen gaan met het noordelijk damesteam voor de landstitel Indoor Touwtrekken. Het NK wordt op 1 februari in Wolvega gehouden.

Janna van Velzen is veearts bij DAC de Stellingwerven in Noordwolde, Jiska Schellens is veearts bij DAC Gorredijk. Het is voor de derde keer dat de Friese dierenartsen meedoen aan het NK met het damesteam van touwtrekvereniging De Watermannen.

Team De Watermannen bestaat naast de twee veeartsen uit Sandra van der Heide (Marknesse), Melanie van der Heide (Marknesse), Alies van der Weide (Dedemsvaart) en Grietje Stoker (Wirdum). In wisselende samenstellingen is dit team ook uitgekomen in 2017 (Nederlands kampioen) en 2018 (2e plaats) op het NK. Deze maanden trainen de dames drie keer in de week om op het NK een goed resultaat neer te kunnen zetten. Een deel van hen is bovendien geselecteerd voor het Nederlands vrouwenteam dat eind februari in Ierland deelneemt aan het Wereld Kampioenschap Touwtrekken.

De organisatie van het NK is in handen van touwtrekvereniging De Watermannen uit Oldeholtwolde in samenwerking met de Nederlandse Touwtrek Bond (NTB). Zij zetten deze laatste maand alles op alles voor de organisatie. Dit omdat onlangs veel materialen voor het NK verloren gingen door een grote brand in Oldeholtwolde, waarbij ook de trainingslocatie in vlammen op ging. Het NK Indoor Touwtrekken vindt op zaterdag 1 februari plaats in het sportcentrum De Steense in Wolvega (gemeente Weststellingwerf) van 9.00-18.00 uur en is gratis te bezoeken. Veertig ploegen uit het hele land nemen deel, waaronder vijf Friese touwtrekverenigingen.

Op de foto: Jiska Schellens (links) en Janna van Velzen.