Nieuws

Vodcast Preek van de Leek Jan Dirk van der Zee

Camera Siebe Kuipers Potlood Arend Waninge

Het kerkje van Kortezwaag organiseert sinds 2015 De Preek van de Leek. Tijdens deze preken vertelt een interessant persoon zijn of haar levensverhaal in de kerk. Over de gemaakte keuzes in het leven, over hoe mensen in het leven staan. Het gaat eigenlijk nooit over religie. De organiserende commissie zoekt wel steeds lekenprekers die een link hebben met de omgeving.

Door de coronamaatregelen liggen de lekenpreken al een jaar stil. Maar om het kerkje van Kortezwaag toch in beeld te houden, hebben de organisatoren nu het idee opgevat om enkele lekenprekers te vragen nogmaals naar het kerkje te komen. In gesprek met Arend Waninge, hoofdredacteur van Sa!, kijken ze terug op hun preek van toen en wat de gevolgen van een jaar corona zijn op hun onderwerp.

De gesprekken zijn als pod- en vodcast terug te zien op sa24.nl. In een serie van drie uitzendingen is komende zondag (11 april) Jan Dirk van der Zee te gast. De directeur amateurvoetbal bij de KNVB is afkomstig uit Gorredijk. Hij spreekt over voetbal als de belangrijkste bijzaak van het leven, de voetbalkleedkamer als afspiegeling van de maatschappij en de worsteling van het amateurvoetbal in coronatijd. Tijdens het gesprek is Gouke de Vries, voorzitter van korfbalvereniging LDODK, aanwezig als sidekick. De overige gasten in de serie zijn onderwijsdeskundige Jan Oudeboon (18 april) en ondernemer Gerk Jan Rinsma (25 april).