Sport

Vooruitkijken naar de nacompetitie

Camera Sietse de Boer Potlood Renske Woudstra

Het reguliere voetbalseizoen zit erop en dus begint komend weekend de strijd in de nacompetitie. Via extra wedstrijden kunnen een aantal teams in de Sa!-regio nog hun vege lijf redden of een stapje omhoog zetten.

Zaterdag

RWF degradeerde vorig seizoen via de nacompetitie naar de vierde klasse, maar kan een jaar later de schade weer inhalen. De ploeg uit Frieschepalen eindigde als tweede in de competitie, achter het ongenaakbare Mamio. Tegenstander in de nacompetitie is Twijzel, de nummer twee uit een andere vierde klasse. RWF begint zaterdag met een uitduel, een week later is de return op eigen veld. De winnaar promoveert.

ODV moet via extra wedstrijden degradatie zien te voorkomen. Op de slotdag won de club uit Wijnjewoude, maar concurrent LEO deed dat ook en dus wacht ODV een herkansing. Daarvoor moet ODV in twee wedstrijden afrekenen met GSVV uit Gerkesklooster. Te beginnen zaterdag met een uitwedstrijd, de dinsdag daarop thuis. Heeft ODV zich dan nog niet veilig gespeeld, dan wacht op 27 mei en 3 juni nog een kans via een tweeluik met vijfdeklasser DSZ’16 (Zuidlaren).

Zondag

THOR heeft in de nacompetitie in de vierde klasse eerst nog een weekeinde vrij. Komend weekend maken Nieuw Roden en ZFC (Zuidlaren) uit wie het tegen de Liphústers mag opnemen. De verliezer van dat duel komt op 28 mei naar Lippenhuizen. Op tweede pinksterdag (5 juni) speelt THOR dan de return. THOR won onlangs in de competitie nog met 0-3 bij Nieuw Roden, terwijl ZFC onder in de derde klasse eindigde.

Als Mildam wil promoveren naar de derde klasse moet het afrekenen met Oldeboorn of Nicator. Die laatste ploeg speelt tegen degradatie uit de derde klasse, terwijl Oldeboorn tijdens het seizoen in 4A ook al bij Mildam in de competitie zat. Beide teams wonnen toen hun wedstrijd op vreemde bodem.

Blue Boys treft in Balkbrug een andere nummer twee uit de vijfde klasse. De heenwedstrijd in de eerste ronde is zondag in Balkbrug, waarna de return drie dagen later op eigen veld in Nij Beets op de planning staat. Komt Blue Boys als verliezer uit de bus, dan wacht op 28 mei en 5 juni nog een herkansing tegen een andere verliezer: RKO of Vilsteren.