IFKS Skûtsjesilen 2019

Wedstrijd A-klasse gestaakt

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

De wedstrijd in de A-klasse van de IFKS op het Slotermeer is dinsdagmiddag gestaakt vanwege sterk veranderende weersomstandigheden.

De wedstrijden in de andere klassen konden dinsdag wel gewoon doorgang vinden, maar de A-klasse kreeg te maken met bijzonder weer. De dreigende buien zorgden voor een steeds wisselende wind. Daardoor kwam de uitgezette wedstrijdbaan er verre van ideaal in te liggen. Dat bleek ook doordat meerdere skûtsjes na het ronden van een boei voor dood in het water lagen. Dat leidde tot een aantal spannende situaties, waaronder een fikse clash van het skûtsje van Sikke Heerschop.

It Swarte Wief kwam aanvankelijk niet verder dan de middenmoot. Zeker nadat ze van de scheidsrechter een protest kregen, waardoor ze een strafrondje moesten varen.

De ontstane situatie met de baan, de wind en de dreigende onweersbuit noopte de organisatie tot het afschieten van de wedstrijd. Aanvankelijk leek het er op dat er later op de middag een herstart zou komen, maar het lukte de organisatie niet om een geschikte baan op het water uit te zetten.

Door het afblazen van de wedstrijd telt het kampioenschap in de A-klasse dit jaar een wedstrijd minder. De inhaaldag wordt al gebruikt om de wedstrijd van de eerste dag in te halen.