Cultuur

Weekendtip: open atelier Fimmie Meester

Potlood Renske Woudstra

Tijdens het landelijk atelierweekend stelt beeldend kunstenaar Fimmie Meester op zaterdag 26 juni (11.00-17.00 uur) open voor publiek. Het atelier is te vinden aan Lange Singel 23 in Bakkeveen.

Geboeid door de vele mogelijkheden op schildergebied, ontstond bij Fimmie Meester de behoefte om zich te bekwamen in het ambacht en is zij in 2016 gestart aan de Klassieke Academie voor de Schilderkunst in Groningen. Zij studeert in juni 2021 af.

Het tekenen en schilderen ervaart zij als één grote ontdekkingsreis. Haar inspiratie ontstaat in de natuur tijdens het wandelen met de honden, waarbij de camera altijd meegaat. Gebeurtenissen uit het dagelijks leven, voorwerpen of personen uit de directe omgeving zijn eveneens een inspiratiebron. Het onderwerp wordt onderzocht met verschillende materialen, composities en uitsnedes. Ook het licht en de schaduwen spelen een belangrijke rol. De eigenzinnige keuzes die uiteindelijk worden gemaakt, gecombineerd met haar eigen handschrift creëren een expressief beeld.

Het eindexamenwerk bevat naast een serie portretten, de serie ‘Lock Down’, geïnspireerd op de bijzondere omstandigheden waaronder de studenten het examenjaar hebben doorgemaakt. Als tegenhanger voor de ‘Lock Down’-serie heeft Fimmie een serie schilderijen gemaakt binnen het thema ‘Nostalgie’. Oude voorwerpen zijn afgebeeld, voorwerpen die bij velen een gevoel van herkenning zullen oproepen.

Het atelier is ook op afspraak geopend:   fimmiemeesterwerk.nl

Delen