Sport

Weer drie punten voor Makkinga

Camera Marije Geertsma Potlood Niels van Marle Map Amateurvoetbal

Sportclub Makkinga versloeg zondag op een lastig te bespelen veld het bezoekende Amboina met 2-0. Een welkome overwinning in de titelstrijd waarin de Makkingasters verwikkeld zijn in de vijfde klasse C.

Als liefhebber kon Robbie Dijkstra niet echt genieten van hetgeen hij voorgeschoteld kreeg van zijn Sportclub Makkinga en Amboina. “Het veld was erg slecht en dat zag je terug in het spel.” Toch slaagden de gasten er in twee dotten van kansen te creëren in het eerste half uur. Makkinga-keeper Tim de Wit hield zijn team bij beide kansen op de been. “Wij waren zelf ook wel gevaarlijk trouwens, met schoten van Ivo Savenije, Chiel Platje en Bas Dolman.”

De 1-0 viel na de eerste echt fatsoenlijke aanval, aldus Dijkstra, waarbij Platje een goede voorzet afleverde op Savenije, die de bal vervolgens hard met de binnenkant van de voet binnen schoot. “Daarna is Amboina eigenlijk niet meer gevaarlijk geweest en was het wachten op de 2-0.”

Die liet echter lang op zich wachten, ondanks dat Makkinga ook in de tweede helft een duidelijk overwicht had. “We speelden een stukje feller, maar pas tien minuten voor tijd maakt Jonne Bijstra op aangeven van Wesley van de Mast de 2-0. In de slotfase kunnen we de score nog verder opvoeren, maar lieten we nog een paar kansen alleen voor de keeper onbenut. Geen goede wedstrijd al met al, maar wel drie belangrijke punten.”