Nieuws

Nieuwe wethouder in Opsterland

Camera Sietse de Boer Potlood Arend Waninge

Sinds maandagmiddag heeft de gemeente Opsterland een nieuwe wethouder. De gemeenteraad koos de 47-jarige Anko Postma uit Nij Beets met algemene stemmen in het college van B en W. Postma nam namens Opsterlands Belang de plaats in van Piet van Dijk die vorige week woensdag na een periode van vijf jaar als wethouder officieel afscheid nam van Opsterland.

Maandagavond werd Van Dijk in Gieten officieel geïnstalleerd als burgemeester van de Drentse gemeente Aa en Hunze. Het hele Opsterlandse college was daar bij aanwezig.

Van Dijk werd vorige week door burgemeester Ellen van Selm geroemd om zijn rol binnen het college. Altijd rustig en altijd ingewikkelde processen opknippend in behapbare brokken. Ook van Dijk zelf keek met tevredenheid terug op zijn periode als wethouder. “Ze zeggen dat je in de politiek geen vrienden maakt, maar dan waren we in het college op zijn minst beste maatjes.”

Fractievoorzitter Marcel van Opzeeland van Opsterlands Belang droeg Postma voor als wethouder met de woorden. “Na de doener Piet van Dijk hebben we een verbinder gevonden in Anko Postma.” De nieuwe wethouder maakt de collegeperiode tot volgend voorjaar vol met dezelfde portefeuilles als zijn voorganger. Hij toonde zich dankbaar voor het in hem gestelde vertrouwen. “Ik ga de uitdaging aan om Opsterland nog mooier te maken.”