Ondernemen

Win-win met Bo en Binkie

Potlood Renske Woudstra

Sinds januari heeft Beetsterzwaag een nieuwe kinderkledingwinkel: Bo en Binkie. In het pand aan de Hoofdstraat, waar voorheen een kaaswinkel zat, runt Liesette Duinstra de winkel onder het concept Newloved en Preloved-kleding.

Het is een combinatie van nieuwe (merk-) kinderkleding en tweedehands kleding voor jongens en meisjes in de maten 56 tot en met 176.  Met hulp van Gjilke de Rooi van Gosliga is de winkel drie dagdelen per week open: woensdag- en vrijdagochtend en zaterdagmiddag.

Passie voor kinderkleding was er altijd al bij Liesette. “Jarenlang had ik samen met iemand de goedlopende webshop Syset in handgemaakte kleding. Ook ben ik vaak op zoek naar leuke koopjes voor mijn eigen drie jongens, ze groeien zomaar weer uit hun kleding. De combinatie van nieuw en tweedehands vind ik super. Naast dat het fijn is voor de portemonnee is het ook nog eens duurzaam. Mensen kunnen hier elke eerste helft van de maand spullen inbrengen. Wanneer een item verkocht wordt, krijgt de inbrenger vijftig procent van de verkoopprijs als shoptegoed op de klantenkaart. Een fijne win-winsituatie.”

Liesette combineert de winkel met haar baan als schoolleider in het basisonderwijs. Zaterdag 29 februari (11.00-17.00 uur) is de officiële opening met leuke acties en verrassingen voor kinderen.

 

Gjilke de Rooi van Gosliga en Liesette Duinstra.