Sport

Winst met bijsmaak voor LDODK

Camera Sietse de Boer (archief) Potlood Jetske de Blaauw

Bij een ruststand van 10-17 leek er tegen DeetosSnel geen vuiltje aan de lucht voor LDODK/Rinsma Modeplein, maar na rust volgde een periode waarin er weinig goed ging. Uiteindelijk wist LDODK zich weer te herpakken en won het met 23-27.

LDODK begon met Julian Frieswijk in de basis, voor de geblesseerde Tim Flokstra. Vorige week speelde Flokstra de wedstrijd uit met een breukje in zijn hand.

LDODK begon de wedstrijd uitstekend, getuige de 0-3 voorsprong. Met drie treffers van Erwin Zwart, de topscorer van de Korfbal League, was het zomaar 3-6. DeetosSnel kon geen potten breken en zonder groots te spelen liep LDODK gemakkelijk uit naar 5-14.

Daarna begon LDODK wat foutjes te maken; verdedigend liep het niet helemaal lekker meer en in de aanval waren er te veel 1-schots aanvallen. LDODK liet daarmee DeetosSnel beter in haar spel komen en de Dordtenaren begonnen makkelijker te scoren. Alhoewel de ruststand 10-17 ruim in het voordeel van LDODK was, ging DeetosSnel toch iets prettiger de pauze in: ze hadden het gevoel gekregen dat er toch nog iets te halen viel.

En dat bleek! Marjon Visser bracht de stand nog op 10-18, maar daarna was LDODK een lange tijd de kluts kwijt. DeetosSnel gingen vol op de dames spelen, waar beide LDODK-vakken moeite mee hadden. Ook aanvallend ging het niet goed meer. Er werd slecht geschoten, de rebound was veelal voor DeetosSnel en het spel was te voorspelbaar. Het thuispubliek ging achter de spelers staan en DeetosSnel was ‘on fire’. Wat een verschil met de eerste helft.

En zo stond het ‘opeens’ 20-20. Het kon alle kanten op, al was er ook vertrouwen in het moment waarop LDODK zich weer zou herstellen. Dat gebeurde ook. Femke Faber werd naar het andere vak gebracht, zij kreeg verdedigend grip op Stephanie van Geffen. En toen Marjolijn Kroon tweemaal achter elkaar van afstand raak schoot, direct gevolgd door een afstandsschot van Erwin Zwart, keerde de rust terug. LDODK hernam de controle over de wedstrijd. Eindstand: 23-27.

Aanvoerder André Zwart: “Al met al houden we toch wel wat een nare bijsmaak over aan deze wedstrijd. Na zo’n eerste helft mag het niet gebeuren dat je DeetosSnel op deze manier terug laten komen. Maar gelukkig pakten we het aan het eind van de wedstrijd goed op.”

LDODK speelt volgende komende zaterdag 16 februari (20.00 uur) thuis tegen KCC.