Nieuws

Wjukslach loopt voor McDonald Hoeve

Potlood Renske Woudstra

De kinderen van obs De Wjukslach uit Langezwaag hebben dit jaar 1.000 euro bijeen gelopen met hun Sint Maarten-wandeling. Dinsdag werd het geld gedoneerd aan de Ronald McDonald Hoeve in Beetsterzwaag.

Elk jaar gaan de schoolkinderen met hun lampionnen in hun dorp langs de deuren. Ze zingen liedjes en halen lekkers op maar zamelen daarnaast om het jaar geld in voor het goede doel. Dit jaar was dat de Ronald Mc Donald Hoeve, unaniem gekozen na uitvoerig overleg met de leerlingenraad. Eerder was het goede doel de Edwinstichting in Langweer. Een ander jaar werden spullen aangeschaft voor de kinderen en het onderwijs.

Dinsdag ging groep 7/8 naar Beetsterzwaag om de zelf gemaakte cheque te overhandigen. De kinderen kregen een rondleiding om te zien waar het geld voor wordt besteed: speciale voetsteunen voor de fietsen voor kinderen die op vakantie komen. De kinderen mochten de vrijwilligers¬† van de Hoeve het hemd van het lijf vragen en vertelden ’s middags op school wat ze gezien en geleerd hadden.

Delen