Nieuws

Met z’n allen op de scootmobiel

Camera ZuidOostZorg Potlood Renske Woudstra

Het was een mooi gezicht: vorige week reed een stoet van twaalf scootmobielen achter elkaar aan door Ureterp. Ze werden bestuurd door bewoners van de Lijte en Lijtehiem. ZuidOostZorg-medewerkers Wietske en Deborah zorgden voor begeleiding zodat de lange rij veilig over kon steken.

Onderweg reden de bewoners door de McDrive om een ijsje te halen. Veel van hen waren daar nog nooit geweest. De optocht trok veel bekijks, mensen stopten om een praatje te maken en voorbijgangers lachten vrolijk bij het zien van de stoet. Andere weggebruikers maakten extra ruimte.

Het was prachtig weer, de stralende zon, het mooie uitzicht en het samen op pad gaan maakten het tot een bijzondere morgen. “Het is zo gezellig met elkaar. Alleen kom ik nooit zo ver en op deze manier met zijn allen is dat heel fijn”, aldus een bewoner van de Lijte. Er werd onderweg gezongen en gelachen. “Onder een tunneltje doorgaan was ook een hele beleving, want zouden we wel weer boven komen?”

Aan het einde van de tocht zaten de bewoners vol verhalen. Er was een bewoner die Wietske en Deborah spontaan een dikke knuffel gaf en een dikke zoen: “Omdat ik zo’n geweldig fijne morgen heb gehad. Heel erg bedankt.” Deze kleine geluksmomentjes samen zijn voor herhaling vatbaar vinden de organisatoren.