Sport

Zussen Hulder halen WK-limiet

Potlood Renske Woudstra

De tweelingzussen Lisanne en Marieke Hulder uit Wijnjewoude deden afgelopen weekend mee aan de WK-kwalificatiewedstrijd in Mierlo. Beiden haalden een hoog puntenlimiet en verzekerden zich van deelname aan de wereldkampioenschappen van mei in Genève.

Lisanne en Marieke doen acrogym bij topsportstichting Acro Academy uit Marum. Beiden zitten in een ander trio en komen uit in de leeftijdscategorie A-jeugd 11-16 jaar. Lisanne vormt met Inge Speerstra en Xiao Mei Harms het combinatieteam van Acro Academy en WSBF Surhuisterveen. Vorig jaar ging dit trio al naar het EK in Israël waar ze in de finale een zesde plaats wisten te bereiken.

Marieke zit dit jaar in een nieuw team met Inge Stienstra en Chanel Dewnarain, ook een combiteam Acro Academy / WSBF. De kwalificatiewedstrijd in Mierlo was hun eerste wedstrijd als team. Een prestatie dus om meteen het hoog WK-limiet binnen te slepen.

Dat beide zussen nu al een hoog WK-limiet op zak hebben, geeft veel zelfvertrouwen voor de rest van de kwalificatie. Om zich definitief te kwalificeren moet er zowel aan een hoog als een laag puntenlimiet voldaan worden, en moeten de dames de beste twee teams van Nederland worden.

Op de foto: Marieke staat uiterst links op de achterste rij, Lisanne staat naast haar.