Ondernemen

Zwemmen voor werktijd

Potlood Arend Waninge

Iedere dinsdagochtend van 7.00 tot 9.00 uur is zwembad De Delte in Gorredijk het domein van medewerkers van Rinsma Modeplein. Een win-winsituatie waarbij het lokale zwembad wordt gesteund.

“Wij vinden vitaliteit voor onze medewerkers belangrijk”, vertelt HR-adviseur Ianthe Peters. “Daarom organiseren we verschillende activiteiten, waaronder dit jaar voor het eerst een wekelijks zwemmoment.” Tineke Jasper speelt daarin een belangrijke rol. Ze is medewerker bij Rinsma Modeplein, maar ook toezichthouder in het zwembad. “Tineke ontvangt ons nu ’s ochtends met koffie, het is heel gezellig.”

Een vast groepje van circa vijftien zwemmers krijgt iedere week gezelschap van enkele losse zwemmers. “Het initiatief is ook een manier om het zwembad, dat draait op vrijwilligers, te ondersteunen. Wij hopen dat meer bedrijven in Gorredijk dit voorbeeld volgen.” Andere activiteiten om de vitaliteit van de medewerkers te stimuleren zijn onder andere yoga, mindfulrunning en -walk met Wietske Beenen en vers fruit van Tenhage uit Gorredijk in de kantine. Ook worden voor alle afdelingen workshops opgenomen waarin een fysiotherapeut tips geeft voor een goede houding. “Veel van de medewerkers staan een groot deel van de dag. Dat kan best zwaar zijn. Met praktische tips kunnen we klachten voorkomen.” Rinsma Modeplein heeft 210, vaak parttime, medewerkers die samen goed zijn voor ongeveer 70 fte.

Delen