Afbeelding
Albert Veenstra

Preek van de Leek door Albert Veenstra

Cultuur

GORREDIJK In de Mariakerk van Kortezwaag wordt op zondag 28 januari (11.00 uur) de Preek van de Leek uitgesproken door Albert Veenstra.

Veenstra is na een 47-jarig dienstverband bij de Politie ruim 2 jaar geleden met pensioen gegaan. Zijn carrière startte in 1974; hij volgde de opleiding in Amsterdam en was vier jaar agent in Haarlem.

In 1979 werd hij dorpsagent in Gorredijk, daarna rechercheur, misdaadanalist, fraudecoördinator bij het Openbaar Ministerie, recherchechef van het politieteam Smallingerland/Opsterland en vanaf 2005 Teamchef van de Regionale Informatie Organisatie in Friesland. Daarnaast was hij jarenlang als gastdocent verbonden aan de Politie Academie.

Hij heeft in diverse Europese landen gewerkt en stond landelijk mede aan de basis van de Regionale Intelligence Teams (RTIC). Het RTIC Amsterdam kwam landelijke in het nieuws door het adequaat reageren na de moord op misdaadjournalist Peter R. de Vries, waardoor de verdachten snel konden worden aangehouden.

Ook weet Albert Veenstra alles van het oprollen van een internationaal drugstransport in Gorredijk, ca 30 jaar geleden, waarbij de Mariakerk in Kortezwaag een bijzonder aandeel had.

Albert neemt de toehoorders mee in het dagelijkse werk van de politie, hoe hij zijn loopbaan heeft ervaren en vorm heeft gegeven aan zijn motto: Slimmer zijn dan de crimineel.

De toegang is gratis aan de bezoekers wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd. Deze zal ten goede komen aan het onderhoud/exploitatie van de kerk. Na afloop is er gelegenheid om na te praten praten.

Inloop vanaf 10.30 uur met koffie en thee, de Preek van de Leek start start om 11.00 uur.

Meer SA!

Afbeelding
RWF wint, maar spanning onderin 3B blijft Sport 9 uur geleden
Dochter Hilda en mem Lutske de Jong.
'Mem Lutske is fan kop derfoar' Nieuws 14 uur geleden
Dochter Rianne en mem Sienie Jeensma.
Bij mem Sienie ga je nooit met lege handen naar huis Nieuws 17 uur geleden
Langezwaag vecht zondag in het thuisduel tegen THOR tegen degradatie.
Louter nog 'finales' voor Langezwaag Sport 10 mei, 17:01
Afbeelding
55ste Lintjoserie in Oldeberkoop Sport 10 mei, 14:39
Afbeelding
Webinar: waarom nu een woning kopen? Nieuws 10 mei, 13:40
Afbeelding
'Gewoon Esther' Column 10 mei, 12:46
Redmar de Jager en  de 666 eieren voor Pene Corrida
Geen wens is te gek voor Redmar en zijn collega's Nieuws 10 mei, 10:21