Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman. Siebe Kuipers

Lintje voor Sietske Dijkstra

Nieuws

NIJ BEETS Een vergadering in It Damshûs met wethouder Durksz bleek een perfecte smoes. Sietske Dijkstra had niets in de gaten. “Ik hie fannemoarn noch tsjin Arjen sein: it sil je hjoed mar gebeure.” Nu is Sietske zelf Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Een heel gezelschap zit te wachten in de Stûke, een van de gebouwen van It Damshûs. In het ontvangstgebouw wordt vergaderd. Ze hebben er voor gezorgd dat Sietske Dijkstra met de rug naar het raam zit. Zodat het haar niet opvalt dat er een heel gezelschap steeds dichterbij komt.

Maar als de burgemeester de deur opent en Sietske ook nog eens allemaal familie ontwaart, dan begint het kwartje te vallen. Met een glimlach van oor tot oor en de blossen op de wangen neemt ze alle complimenten en felicitaties in ontvangst.

Burgemeester Andries Bouwman benadrukt dat Sietske altijd fleurig en opgewekt is. Dat wordt onder de mensen die haar wat beter kennen, met gelach ontvangen. Maar als de burgemeester over haar tomeloze inzet voor de mienskip begint te verhalen, klinkt volop instemming.

Nadat de versierselen zijn opgespeld, wil Sietske eigenlijk maar één iemand bedanken. En dat is haar Arjen. “Hy stiet achter alles wat ik doch en giet ek hiel faak mei.” Vanuit de zaal klinkt dan al snel: “Hy sil ek wol moatte oars sjocht hy dy amper!”

Sietske Dijkstra -Postma (70) uit Nij Beets is al jarenlang actief bij allerlei verenigingen in Nij Beets. Sinds 2008 is ze bestuurslid en vrijwilliger bij toneelvereniging Kliuwend Omheech en was vier jaar als bestuurslid en vrijwilliger betrokken bij de bij stichting Amateurtoaniel Fryslân. Ze was acht jaar secretaris van Ondernemersvereniging Nij Beets en lid van de Stuurgroep Nij Beets 150 jaar. Als secretaris en vrijwilliger zet ze zich al acht jaar in voor Dorpscoöperatie Krigel. Sietske Dijkstra is daarnaast als jaren vrijwilliger en gastvrouw bij openluchtmuseum It Damshûs en redactielid van dorpskrant De Nij Beetster.

Kijk hier de uitreiking van de lintjes terug:


Meer SA!

Frank de Vegt en Sietze Boonstra bij een verdeelstation, achter hen de transformator.
Groen Oerrock is voorloper in Nederland Cultuur 4 uur geleden
Iris Overwijk en haar moeder Alie onthullen het monument bij de brug over de Heafeart.
Eigen monument voor wapendropping Nieuws 11 uur geleden
Loraine Westernent van de Stichting Sociaal & Vitaal
NoSa!: 'Aanpak sociale voedseltuin werkt' Nieuws 13 uur geleden
Oldtimersshow Hoornsterzwaag.
Oldtimer Festival in Hoornsterzwaag Cultuur 14 uur geleden
Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 6 mei, 15:48
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 6 mei, 15:48
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 6 mei, 14:44
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 6 mei, 11:22