Cultuur

Kunstwedstrijd in het teken van de STIJL

Potlood Arend Waninge Map Gaswinning

De organisatie van het Kunstweekend Beetsterzwaag (1 en 2 juli) heeft dit jaar De Stijl als thema. Deze zorgde 100 jaar geleden voor de oerknal voor het modernisme in Nederland. Kunstenaars worden uitgenodigd een door De Stijl geïnspireerd werk te maken.

Vorig jaar organiseerde het Kunstweekend Beetsterzwaag voor het eerst een wedstrijd onder kunstenaars. Tientallen kunstwerken werden ingeleverd, toen allemaal geïnspireerd door Jeroen Bosch, het thema van 2016.

Dit jaar roept de organisatie beeldend kunstenaars, zowel professionals als amateurs op een door de Stijl geïnspireerd kunstwerk te maken. Dit kan een schilderij, een beeldhouwwerk, een foto of tekening zijn.

De ingezonden werken zijn op 1 en 2 juli tijdens het Kunstweekend Beetsterzwaag te zien in Huize Lyndenstein. Een driekoppige jury, met onder meer Paulo Martina van Museum Dr8888, buigt zich over de inzendingen. Er zijn vier prijzen te winnen waaronder een plekje in Museum Opsterlân, een beeldhouwwerkje beschikbaar gesteld door Lanterfanter Henk de Boer en twee lessen bij beeldend kunstenaar Jannes Kleiker. De publieksprijs is een fraai geïllustreerd boek over de Stijl.

De beoordeling van de inzendingen en de prijsuitreiking zal op zondag 2 juli in de namiddag plaatsvinden in Huize Lyndenstein. Kunstenaars kunnen zich inschrijven tot 31 maart 2017 door een mailtje te sturen naar Japke Weij japke.weij@gmail.com.

Kijk voor de voorwaarden bij www.kunstweekendbeetsterzwaag.nl