Afbeelding

Weekendtip: zwembad De Delte opent zaterdag

Nieuws

GORREDIJK Burgemeester Andries Bouwman en jeugdburgemeester Mirre Kanters openen op zaterdag 27 april (13.00 uur) het zwemseizoen van De Delte. Het zwembad is op die dag vrij toegankelijk. 

Er is in de afgelopen maanden hard gewerkt om het zwembad te verbeteren. Er is nieuwe afdekking voor de beide grote zwembaden. Dit was een lang gekoesterde wens, de oude afdekzeilen waren gescheurd, gerepareerd en het was zwaar werk voor de toezichthouders om de zeilen af te rollen en avonds weer op te rollen. De zeilen zijn afgelopen winterperiode door de gemeente vervangen door een automatisch oprolbaar lamellensysteem dat door de toezichthouders met een druk op de knop oprolt en afrolt.

Eveneens heeft De Delte zelf afgelopen winter een grote glijbaan geplaatst. Dit is mede mogelijk gemaakt doordat de prijsvraag De Gordyk oan set. Deze prijsvraag werd gewonnen door School Loevestein waarmee een bedrag van 50.000 euro beschikbaar kwam.


Het derde grotere project van de afgelopen winter is de realisering van een nieuw pierenbad. Ook dat is mede tot stand gekomen dankzij een bijdrage van De Gordyk oan set, De Delte won hierin de tweede prijs: 50.000 euro. Hiermee is het oude pierenbad uitgeruild in het project Kortezwaag, de plek van het oude pierenbad is beschikbaar gesteld voor een buitenruimte bij de gerenoveerd sporthal. Ter vervanging is de huidige speeltuin vergroot en wordt in de nabije toekomst heringericht.

Naast deze drie grotere projecten heeft de gemeente groot onderhoud uitgevoerd, is de coating van de beide grotere baden hersteld en wordt het hekwerk tussen De Delte en het veld van LDODK vervangen door een hoger hek om hiermee ongewenste veelal nachtelijke bezoekers buiten te houden. 

Het komende winterseizoen wordt het huidige entreegebouw vervangen door een nieuw en groter gebouw dat qua vormgeving aansluit bij de nieuwbouw van Kortezwaag. De financiering hiervan is inmiddels rond, mede dankzij een bijdrage van het Iepen Mienskipsfûns. Hierin wordt de entree ondergebracht, de horecavoorziening en een zaaltje waar overlegd kan worden. Een tweede project voor het komende winterseizoen is het realiseren van een bron waarmee het zwembad deels in de eigen watervoorziening kan voorzien. Het derde project dat nog in de kinderschoenen staat, is het realiseren van een goede speelvoorziening in de nieuwe ruimte.

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 8 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 8 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 9 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 12 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05