Afbeelding

Jubbega houdt vast aan beleid: einde seizoen

Sport

JUBBEGA Voetbalvereniging Jubbega speelt dit seizoen geen wedstrijden meer. Dat heeft het bestuur van de eersteklasser besloten en is donderdagavond aan de leden medegedeeld. Jubbega trok zich eerder terug uit de competitie, maar moest van de KNVB, omdat dit op onreglementaire wijze was gebeurd, het seizoen toch afmaken. Daar lijkt nu geen sprake van.

Het bestuur houdt vast aan het eerder genomen standpunt om het seizoen niet af te maken en te degraderen naar de tweede klasse. De donderdagavond gehouden ledenvergadering heeft hier geen verandering in gebracht. Jubbega heeft het duel met Broekster Boys, dat voor dinsdag gepland stond, afgezegd. Volgens voorzitter Henk Zwerver gebeurt met de tegen Drachtster Boys van 4 mei hetzelfde.

Zwerver vindt het besluit heel vervelend voor technische staf en spelers, maar blijft erbij dat het bestuur in het belang van Jubbega heeft gehandeld. “Ik bin foarsitter fan de hiele feriening en foaral foar ús jeugd, dy ‘t mear as de helte fan ús leden foarmet, moat der perspektyf wêze.” Hoe de KNVB op het besluit van Jubbega zal reageren, durft Zwerver niet te voorspellen. “Dat moatte wy ôfwachtsje.”

Trainer Joop Gall is teleurgesteld, maar heeft ook begrip voor het besluit van het bestuur. “Sportief is dit not done, maar het bestuur kijkt naar de belangen en de cultuur van de vereniging.” Gall had liever gezien dat Jubbega het seizoen had afgemaakt. “Ik zou volgend seizoen liever alle wedstrijden verliezen dan dit, maar goed, ik ben ene passant. De club moet aan de eigen belangen denken.”

Meer SA!

Afbeelding
Vragen VVD over voortgang Kortezwaag Nieuws 3 uur geleden
Elk mei graach in fiskje.
'Efkes in slach oer de merk' Nieuws 3 uur geleden
Afbeelding
Stille omgang en herdenking 4 mei in Tijnje. Nieuws 4 uur geleden
Afbeelding
Parende ooievaars op Gordykster nest (met video) Algemeen 8 uur geleden
Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 5 mei, 09:10
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05