Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging
Joop Gall en de spelers van Jubbega willen het seizoen afmaken en gaan daarmee in tegen het bestuur van de voetbalvereniging Martijn van der Vaart

Trainer en spelers Jubbega willen seizoen afmaken

Sport

JUBBEGA Een nieuwe wending in de gebeurtenissen bij voetbalvereniging Jubbega. Spelers en staf van VV Jubbega zijn bereid het seizoen af te maken teneinde: ‘een zo goed mogelijk sportief resultaat te behalen.”

Dit laat de spelersgroep in een door trainer Joop Gall en aanvoerder Henrico Drost ondertekende verklaring weten. “We zijn lid van een voetbalvereniging en er dient eenvoudig weg gespeeld te worden.’ De selectie legt zich niet neer bij het ‘draconische besluit’ om zich uit de competitie terug te trekken. Een besluit dat voor trainer en spelers als een ‘donderslag bij heldere hemel’ viel.

Sportiviteit staat hoog in het vaandel! De doelstelling is handhaven en daarmede zo hoog mogelijk eindigen, dat is en blijft het doel van de spelersgroep, schrijven trainer en spelers. “We hebben alle begrip voor het besluit van het bestuur, maar we zijn voetballiefhebbers. En wat er gebeurd is voelt voor ons ook niet fair richting competitiegenoten, ’’ laat Gall in een verklaring aan de Leeuwarder Courant weten. De KNVB is van het standpunt op de hoogte gebracht en er wordt onderzocht of het bestuursbesluit op basis van de verenigingsstatuten kan worden herroepen..

Het bestuur van VV Jubbega maakte eerder deze week het eerste elftal per direct uit de competitie te halen met als gevolg automatische degradatie naar de tweede klasse. Het bestuur van Jubbega wil door met spelers uit eigen dorp en voorziet dat het niveau van eerste klasse, waarin de roodwitten nu uitkomen, te hoog gegrepen is het toekomstige elftal.

Meer SA!

V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
Oerterp wil graag kunstgrasveld Sport 11 uur geleden
Het team van Primera is bezig met de voorbereidingen voor de opening van de winkel.
Primera Gorredijk wil met nieuwe winkel verrassen Ondernemen 14 uur geleden
Arend Waninge
Lig ik te slapen? Column 18 uur geleden
Afbeelding
Nieuw contactpunt Elkien in Gorredijk Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Volgende stap ontwikkeling locatie De Trime Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
De mooiste kleurplaten beloond Cultuur 21 uur geleden
Afbeelding
Rebecca zingt met Elly Cultuur 22 uur geleden
Paulus de Jong en Thies Nicolai.
Paulus de Jong nieuwe dirigent 'Spikers' Cultuur gisteren