Afbeelding

Weekendtip: parkenrondleiding in Beetsterzwaag

Algemeen

BEETSTERWAAG Wandel op zondag 7 augustus (14.00-15.30 uur) mee met gids Lies langs de bijzondere plaatsen in de parktuinen. De rondleiding gaat onder andere door de Lycklamatuinen. Lies vertelt over de geschiedenis van het park, de beeldende kunst, de bomen en over de haiku’s, de korte gedichten. Zo zien bezoekers dingen in het park die anders onopgemerkt blijven.

De tuinen strekken zich uit zowel aan de achterkant als aan de voorkant van het voormalig adellijk woonhuis (Hoofdstraat 80). In 1928 werd de tuin van de buurman, het Andreaehûs, erbij gekocht zodat een flink park ontstond. Naast het Lycklamahûs staat aan de ene kant het koetshuis en aan de andere kant de tuinmanswoning. In het park ook een prieel, notariskoepel en kassencomplex (de Tropische Kas). Tot in de jaren ’70 van de vorige eeuw was dit alles slechts toegankelijk voor de familie Lycklama à Nijeholt. Nu zijn de tuinen openbaar toegankelijk en kan iedereen genieten van bijvoorbeeld de vijver, de speciale bomen die er groeien, zoals de Mammoetboom (Sequoia) en Bonte Esdoorn of genieten van de kunst, beelden en gedichten. 

De start is bij de Tropische Kas, tegenover Hoofdstraat 80. Na afloop van de rondleiding is er nagenieten bij de Tropische Kas met een kop koffie of thee.

Meer SA!

Dochter Hilda en mem Lutske de Jong.
'Mem Lutske is fan kop derfoar' Nieuws 2 uur geleden
Dochter Rianne en mem Sienie Jeensma.
Bij mem Sienie ga je nooit met lege handen naar huis Nieuws 5 uur geleden
Langezwaag vecht zondag in het thuisduel tegen THOR tegen degradatie.
Louter nog 'finales' voor Langezwaag Sport 21 uur geleden
Afbeelding
55ste Lintjoserie in Oldeberkoop Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Webinar: waarom nu een woning kopen? Nieuws gisteren
Afbeelding
'Gewoon Esther' Column gisteren
Redmar de Jager en  de 666 eieren voor Pene Corrida
Geen wens is te gek voor Redmar en zijn collega's Nieuws 10 mei, 10:21
De Grevensmolen in Vegelingsoord.
Molendag in teken van werk van Luitje de Goed Cultuur 9 mei, 13:50