Afbeelding

Ingrid Pastijn ziet toenemende interesse trouwceremonie

Ondernemen

HEERENVEEN Veel mensen denken dat je alleen kunt trouwen bij de gemeente, het burgerlijk huwelijk. Toch is er veel meer mogelijk dan alleen dat officiële gebeuren met het ja-woord en trouwakte, vertelt zelfstandig trouwambtenaar Ingrid Pastijn.

“Bruidsparen willen steeds vaker een ceremonie, bijvoorbeeld omdat ze graag op een andere plek willen trouwen in plaats van op de vaste trouwlocaties van de gemeente.”

Als zelfstandig trouwambtenaar is Ingrid niet verbonden aan een gemeente, wel kan ze een huwelijk officieel voltrekken als een gemeente een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand (BABS) van buiten accepteert. “Ik kan dan voor één dag beëdigd worden.” Maar steeds vaker zijn er mensen die wat extra willen in de vorm van een ceremonie.

Dat kan van alles zijn. Zo verzorgde Ingrid een handfasting-ceremonie op het strand, een oud Keltisch gebruik. “De bruid had zelf het koord gemaakt waarmee het paar letterlijk aan elkaar verbonden werd. Het eerste koord om hem te verwelkomen in haar familie, het tweede om haar te verwelkomen in zijn familie en de derde om hen samen te verbinden.”

Persoonlijk

Een door Ingrid verzorgde ceremonie is heel persoonlijk. “Humor is voor mij heel belangrijk. Voor de toespraak neem ik vaak contact op met familie voor mooie verhalen of ik verwerk er actuele dingen in die met het paar te maken hebben. Zoals recent voor de fan van voetbalclub AZ. Ik volg dan het nieuws over AZ en verwerk dat in de toespraak.” Het trouwlandschap is aan het veranderen, zegt Ingrid. “Steeds vaker wordt gekozen voor een ceremonieel huwelijk. Bij het burgerlijk huwelijk staat vaak de trouwlocatie vast en is de ceremonie in een halfuurtje klaar. Een ceremonieel huwelijk kan bij mij wel een uur duren. Je krijgt de door mij gemaakte trouwakte mee.”

In dienst van

“Bruidsparen begeleiden, helpen en meedenken bij het realiseren van de mooiste dag van hun leven is wat ik het liefste doe. Een huwelijk is altijd maatwerk en staat in dienst van het bruidspaar.” Het werkterrein van Ingrid Pastijn is heel Nederland. 06-4681 9113
trouwenmetingrid.nl

Meer SA!

Kinderburgemeester Mirre Kanters en burgemeester Andries Bouwman hebben net de krans gelegd in Beetsterzwaag
Liefde staat op 4 mei centraal in Beetsterzwaag Nieuws 16 uur geleden
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Prima eerste helft levert ODV zege op Algemeen 4 mei, 17:54
Afbeelding
Duur verlies RWF in strijd tegen degradatie Sport 4 mei, 17:40
Afbeelding
EU-debat in Gorredijk Algemeen 4 mei, 11:05
Kapster  Anouk van der Meer
NoSa!: de jonge talentvolle kapster Anouk Nieuws 4 mei, 10:56
Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 3 mei, 16:00
Afbeelding
Collega's Column 3 mei, 12:20
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 3 mei, 10:33