Afbeelding

Woningbouw op ‘rotte kies’ in Gorredijk

Nieuws

GORREDIJK Bouwbedrijf Posthumus heeft de uitgebrande panden aan de Kerkewal 10-11 in Gorredijk aangekocht. Het bouwbedrijf wil op deze locatie plannen voor woningbouw ontwikkelen. 

De historische panden gingen bij een brand op 29 december 2022 verloren. Sindsdien waren er weinig ontwikkelingen. De  gemeente Opsterland probeerde de eigenaren met dwangsommen te dwingen de puinhoop op te ruimen. Bouwbedrijf Posthumus plaatste eind vorig jaar in het kader van een bedrijfsjubileum hekken met spandoeken rond de locatie om de ‘rotte kies’ aan het zicht te onttrekken.  

De eigenaar van het pand en zijn hypotheekhouder namen daarop contact op met het bouwbedrijf om te onderzoeken of en hoe er opgeruimd kon gaan worden. Verkoop bleek voor de eigenaar de enige oplossing. Na uitgebreid onderzoek en in overeenstemming met gemeente Opsterland heeft Bouwbedrijf Posthumus besloten het perceel te kopen. Eerste inzet is om het perceel vrij te maken van gevaar voor omwonenden om daarna plannen te ontwikkelen voor woningbouw. 

Wethouder Marcel van Opzeeland is blij met de ontwikkeling. “Op deze manier wordt een rotte kies opgeruimd, komt een einde aan een onveilige situatie voor omwonenden en maken we plaats voor woningbouw.”

Volgens Bauke Posthumus is dit voor het bouwbedrijf een investering, ook in het belang van het dorp. “Ons bedrijf is in de buurt gevestigd. Dit is voor ons net als voor de buurtbewoners en veel andere bewoners van Gorredijk een doorn in het oog. Het moet een keer opgeruimd worden.


Meer SA!

Oerterp-trainer Freerk Brouwer houdt zijn spelers nauwlettend in het oog.
Oerterp gaat voor kleine kans op periode Sport 13 uur geleden
Afbeelding
Collega's Column 17 uur geleden
Afbeelding
4 mei-herdenkingen in Gorredijk, Ureterp, Beetsterzwaag, Wijnjewoude en Tijnje Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
'Wy meitsje fan in event in belevenis' Ondernemen 19 uur geleden
Elina Dijkstra en Ineke Beeksma over 4 mei in Ureterp
NoSa! over 4 mei-herdenking in Ureterp Nieuws 19 uur geleden
Afbeelding
Prehabilitatie Column 2 mei, 12:35
Afbeelding
Op 4 mei: indringend muziektheater in De Skâns Cultuur 2 mei, 09:16
Afbeelding
WK-titel beachkorfbal Sport 2 mei, 09:15