Auke Linstra namens ODV in actie tegen HS'88
Auke Linstra namens ODV in actie tegen HS'88 Martijn van der Vaart

ODV gaat vol voor periodesucces

Sport

WIJNJEWOUDE ODV presteert dit seizoen te wisselvallig om mee te kunnen strijden om de titel. De voetballers uit Wijnjewoude mikken wel op een periodetitel. Daarvoor moet er in de resterende acht duels stabieler worden gepresteerd, beseft aanvaller Auke Linstra. “Wy kinne better en wolle graach werom nij de tredde klasse.”

ODV kwam vorig seizoen voor het eerst in de clubgeschiedenis uit in de derde klasse, maar vloog er via de nacompetitie weer uit. Onnodig, aldus Linstra die met zijn 29 jaar tot de routiniers van ODV behoort. ODV stortte aan het einde van het seizoen in en redde het niet meer. “Je seagen it oankommen, mar wy koene it net mear keare.”

Doel was zo snel mogelijk terug te keren naar de derde klasse, maar dat wordt nog een hele klus. ODV presteerde niet stabiel genoeg om in de top mee te kunnen draaien. Het wisselvallige spel is terug te voeren op blessures, waardoor er vaak in een andere samenstelling werd gespeeld. Maar de spelersgroep moet de hand ook in eigen boezem steken, vindt Linstra.

Punten verspeeld

ODV beschikt volgens de aanvaller over voldoende kwaliteit, maar om te kunnen presteren is meer nodig. Tegen de topploegen en in de derby’s tegen Waskemeer en Haulerwijk staan de blauwhemden op scherp, maar: “As wy tsjin de legere klups spylje, leverje wy net deselde enerzjy. Dêrtroch ha we ûnnedich in soad punten ferspile. Dat is deaskande.”

De hoop op promotie is nog niet vervlogen. Met nog acht duels te gaan zijn er nog veel punten te verdienen en weet Linstra, de concurrenten laten ook steken vallen. “Wy kinne mei yn de tredde klasse. Alline moat je earst soargje wer út de fjirde klasse te kommen. Dat is dreech, hielendal as men net stabyl prestearret.”

Geblesseerden terug

Gelukkig zijn in de beslissende fase de meesten geblesseerden weer inzetbaar. Alleen aanvoerder Stefan Roffel ontbreekt nog. ODV is zich er volgens Linstra van bewust dat de ploeg geen steken meer kan laten vallen. “As we eltse wike bringe wat wy kinne, dan moat is slagje. As it net slagget dan leit it oan ússels.”

ODV gaat Paasmaandag op bezoek bij Noordwolde. Het thuisduel werd makkelijk met 4-0 gewonnen, maar dat was in de beginfase van het seizoen toen ODV draaide en aan de lopende band scoorde. Noordwolde verraste afgelopen weekend met een 8-1 zege op de nummer twee van de ranglijst, Haulerwijk.

Vertrouwen

Een uitslag waar ze in Wijnjewoude van opkeken. Of Noordwolde heeft een topdag gehad waarin elke doelpoging een treffer opleverde, of Haulerwijk heeft een complete offday gehad, denkt Linstra. “Hoe dan ek. Ik tink dat se nei sa ‘n romme oerwinning mei fertrouwen oan de ôftraap ferskine.” Hij waagt zich niet aan een voorspelling, maar: “ Wy geane foar in oerwinning.”

Linstra hoopt dat ODV deelname aan de nacompetitie kan afdwingen en weer promoveert zet. ODV heeft er ploeg voor, vindt Linstra. De selectie van ODV is een goede mix van jong en oud die volgens de aanvaller nog jaren meekan. “As wy mei Peaske winne is dat in goede earste stap foar in moaie einsearje. Wy wolle der alles oan dwaan om it seizoen ta in goed ein te bringen.”

Meer SA!

Een fel duel tussen Jesse van den Broek(links)  en Lars Klijnstra van Gorredijk.
Revanche Gorredijk op Oerterp: 4-0 Sport 3 uur geleden
Voorzitter Wim Kunnen van v.v. De Sweach
Sa! Sport: Leden van De Sweach kiezen voor zaterdagvoetbal Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Weekendtip: vrede, kunst en optredens in Nij Beetster kerk Cultuur 27 apr, 13:45
Feitze Dijkstra.
Feitze: 'Laat de natuur lekker haar gang gaan' Nieuws 27 apr, 09:31
Afbeelding
Sa! Sport: Blue Boys, De Sweach, ODV en tennisclub Lauswolt (video) Sport 27 apr, 08:54
Sietske Dijkstra en burgemeester Andries Bouwman.
Lintje voor Sietske Dijkstra Nieuws 26 apr, 18:54
Burgemeester Andries Bouwman en Theo van Kan.
Lintje voor Theo van Kan Nieuws 26 apr, 18:53
De net onderscheiden Freddy de Marchant et d’ Ansembourg met zijn vrouw.
Een Lintje op Harinxmastate Nieuws 26 apr, 18:51